Vandaag nemen we tijdens onze rondleiding een kijkje bij Mysterious Wings en bij Shark Lagoon.
Maar eerst even wat mededelingen. De Fauna Wonders Cooperation heeft immers heugelijk nieuws.
Fauna Wonders, Spain is ontzettend blij u te kunnen melden dat wij sinds kort een nieuwe diersoort in ons park hebben kunnen verwelkomen.
Het gaat om een koppel grote netmurenes, afkomstig uit Veluwe Bos Zoo. Momenteel verblijven de dieren nog achter de schermen zodat ze rustig kunnen acclimatiseren, maar weldra zullen ze door het publiek te bewonderen zijn in hun verblijf in Coral Reef, een verblijf dat ze zullen delen met onze zeekreeften en octopus.
Verder kunnen wij ook meedelen dat wij erin geslaagd zijn om met een bijzondere diersoort te kweken, namelijk met onze grote rafelvissen. Momenteel hebben we twee jongen waarvan het geslacht voorlopig nog een mysterie blijft. Met onze zeedraken maken wij deel uit van een internationaal fokprogramma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij enorm blij zijn met de geboorte van deze zeldzame diersoort. De jongen kunnen door het publiek worden bewonderd in hun verblijf in Coral Reef. De bezoeker moet echter het nodige geduld hebben, de dieren zijn meesters in de camouflage en zijn dan ook niet gemakkelijk te onderscheiden tussen de kelpplanten die het verblijf domineren. Terug naar onze rondleiding.
We beginnen bij Mysterious Wings. Dit themagebied heeft slechts één verblijf dat is ondergebracht in het koepelvormige gebouw dat we reeds verschillende keren vanuit de verte hebben kunnen waarnemen.
Eens in het gebouw zien we een groot, rond bassin dat vrij ondiep is. Het bassin wordt gedomineerd door een prachtig piratenschip. Het bassin geeft een onderkomen aan verschillende roggensoorten en een van de bekendste platvissen die er bestaan, de bot. De vertegenwoordigers van de roggenfamilie zijn de roosdoornrog, de stekelrog, de gevlekte adelaarsrog en de langstaartvlinderrog.
We verlaten de koepel en volgen het pad richting Shark Lagoon.
We nemen de afslag naar rechts. We zien in de verte een trap en besluiten om eerst even boven te gaan kijken.
Boven aangekomen hebben we via een klein gebouw toegang tot de bovenwater uitkijkpunten van Shark Lagoon. Via dit gebouw hebben de verzorgers ook toegang tot de haaienbassins en tot de filterinstallatie. Deze bevindt zich achter de schermen en is niet zichtbaar voor het publiek.
Het grootste van de drie bassins:
Aan de andere kant hebben we zicht op de twee kleinere haaienverblijven. De twee kleine bassins worden enkel door middel van een gaashek van elkaar gescheiden. Hierdoor hebben de dieren in de bassins visueel contact met elkaar en is er ook maar een filterinstallatie nodig die het water van beide bassins zuivert.
Zoals gemerkt is er aan het wateroppervlak niet veel leven te bespeuren. Laten we dus onder water een kijkje gaan nemen. We beginnen met het grote bassin. Tegenover de grote glazen wand bevindt zich op de heuvel het quarantainecomplex voor de haaien en eventueel kleinere dolfijnen. Dichterbij kunnen we als bezoeker niet komen.
Veel interessanter is het grote haaienbassin. Hier worden de grootste haaien van het park gehuisvest: 3 verpleegsterhaaien, 5 zandbankhaaien en 3 zwartpuntrifhaaien.
We keren op onze stappen terug tot aan de splitsing waar we de vorige keer naar rechts zijn afgeslagen. De linkerkant van het pad wordt gedomineerd door een prachtige waterval.
We volgen nu het pad naar de onderwater kijkruiten van de kleinere haaienverblijven.
Het eerste verblijf huisvest enkele (5) kettingkathaaien en een koppel gevlekte draakvissen.
Het tweede verblijf biedt een onderkomen aan enkele luipaardhaaien, een ietwat vreemdere haaiensoort: de kleintandzaagvis, een zeer eigenaardige vis: de zeeduivel en aan een zeldzaamheid in gevangenschap: éénenkele grote blauwe haai.
Wanneer we het pad naar links volgen, zullen we bij de bestemming van het volgende deel van onze rondleiding komen: Dolphin Bay.
Zoals steeds nog even een overzichtsfoto.
Volgende keer dus afspraak bij de dolfijnen. Tot dan.
Groetjes