@ jeffrey, Slim van die zoomappen, dat pas ik ook toe bij mijn ZTAO-Zoo. Anders trekt mijn computer het niet.
Leuk gedaan zo. Ik vind het een grappig idee zo met die vlaggen. Ik hoop wel dat jullie een beetje samen een stijl creëren en niet dat het echt twee hele aparte delen zijn.
ZTSF Gegevens Groep: Actief lid Berichten: 281 Prijzenkast:
0
Curator
Hier is dan de update die ik belooft had! Amerika! (deel 1)
Aangezien jullie de ingang van dit thema gebied al gezien hebben, begin ik deze update alleen even met de vlaggen: We lopen door naar het eerste verblijf. Maar wat zit er dan in? Misschien is het een beetje onverwacht, maar het zijn Kalkoenen. Na deze typisch Amerikaanse vogels gaan we door naar een andere Amerikaanse vogel soort. In deze grote volière, die van meerdere kanten te bekijken is, leven de nationale symbolen van de VS: de Amerikaanse Zee-Arends! We gaan door naar een (vooral Canadese) diersoort waarvan ik hoop ze ooit nog eens in het echt te zien. De Elanden! In dit verblijf zitten 3 vrouwtjes en 2 mannetjes, de vrouwtjes en mannetjes zijn wel van elkaar gescheiden. De 2 mannetjes die samen in 1 hok zitten gescheiden van de vrouwtjes, zijn vader en zoon. We gaan verder naar het laatste stukje van deze update. Eigenlijk is dat niet meer dan een stukje rond de Zee-Arend volière. Dit was dan weer het eerste deel van Amerika!
De volgende update zal weer komen van Catfreako. Always look on the bright side of life!
@ jeffrey, ziet er goed uit het heeft een echt amerikaans tintje door de naaldbomen ook de verblijven zien er goed uit ze zijn ruim en volerie's hebben een leuke vorm.
ZTSF Gegevens Groep: Actief lid Berichten: 344 Prijzenkast:
3 ZTAOCredits:0Reputatie:2
Curator
Update 2 We beginnen deze update waar ik de vorige keer gebleven ben, na de twee volières bij de ingang van het park. Dit is het gezicht dat we aantreffen:
We slaan rechts af het betonnen pad op waar we gelijk kunnen genieten van een mooi uitzicht over het Pelikanenstrandje.
Dit verblijf biedt ruimte aan een groep van zes exemplaren, verdeeld over drie koppeltjes. We hopen natuurlijk dat dit er snel meer zullen zijn.
Als we doorlopen komen we aan op een T-splitsing waar we in een paar seconden het grootste dilemma van de hedendaagse mens moeten oplossen; links of rechts?
Rechts dus…
Onderweg komen we nog een toiletgebouwtje tegen, maar dat moet nog verder worden ingericht, dus daar gaan we ook niet bij stilstaan. Het leven kan zó simpel zijn.
Dan gaat de dierentuin ons weer plagen met nog een T-splitsing. Deze keer weet ik al waar we heen gaan, namelijk naar links. De andere kant op is tevens naar het Noord-Amerika deel, maar dat is Jeffreys project.
Eenmaal links aangekomen kunnen we nog een keer snel links dit bruggetje over, maar daar ga ik jullie niet mee vervelen, dus we gaan gewoon rechtdoor.
Als we zo rechtdoor gaan moeten we een paar trappen af. We zoeken nog een oplossing voor mensen in een rolstoel, maar die is er momenteel nog niet. Onze excuses.
De reden waarom we naar beneden gaan is natuurlijk omdat er iets te zien is. En wel een heuse namaak-baai. Hierin verblijven momenteel onze stekelroggen, schollen, groene zeeschildpadden en een vrouwelijke belugasteur.
Aangezien ze nogal schuw doen vandaag, behalve onze belugasteur, gaan we maar weer naar boven.
Daar hebben we dit alles behalve nuttige en beeldschone uitzicht. Hier gaan we de eerst afslag links. Deze is gelukkig net te zien.
De afslag eenmaal genomen komen we in het ‘echte’ kustgebied uit. Later uit de luchtfoto’s zal blijken waarom dat zo genoemd wordt.
Als we hier doorlopen hebben we wéér een T-splitsing. Dit doen ze echt om mij te plagen… Dit keer gaan we nog nergens heen en kijken we gewoon een keer rechts.
En daar zien we een supermooi voorbeeld van wat ik ook zou doen als er een paar camera’s op me gericht zouden worden, met lenzen waar je u tegen zegt.
Zonder grappen, dit verblijf huisvest onze kolonie rotsspringers, Afrikaanse pinguïns en papegaaiduikers. Samen in dit verblijf zorgen ze voor onvergetelijk mooie beelden als deze, waarbij het zwart-wit je om de oren vliegt.
Als we dan een rare sprong van honderdtachtig graden naar achteren maken, zien we dit eilandenverblijf. Normaal gesproken huisvest dit verblijf onze Californische zeeleeuwen, maar ze zijn nog in quarantaine vanwege hun aankomst kort geleden.. In dit verblijf zitten echter nog wel onze zeeleguanen.
Als we dan naar links lopen zien we het pad dat dit verblijf scheidt van dat van de vissen.
Daar lopen we op door en zien we uiteindelijk weer de brug waar ik jullie niet mee wilden vervelen, maar dat ga ik dit keer toch echt wel doen. Deze brug is namelijk zo gemaakt dat de dieren van het ene naar het andere verblijf zouden kunnen, voor het geval dat nodig is. Het hekwerk onder deze brug zit nog steeds potdicht.
Snel sprint ik nog even door, want er is eindelijk een zeeleguaan te zien. Normaal zie je ze nooit! Zulke prachtige dieren verdienen gewoon een foto!
Als we even terugdenken aan de T-splitsing en dan doorlopen vanaf het pinguïnverblijf komen we nog een vogelverblijf tegen. Ditmaal met kluten, wulpen en eidereenden.
Nou zijn dat niet de meest interessante dieren, dus we lopen even verder het themagebied uit.
Wat we dan weer zien is waar we begonnen zijn, na de ingang en zijn volières. We lopen dit keer gewoon rechtsaf door naar het volgende verblijf.
Dit gebouw en verblijf krijgen nog de nodige aankleding, maar het is het eerste verblijf dat af is van een ander gebied, namelijk het zeegebied. Daarover later meer informatie.
De dieren kan je buiten niet echt goed zien, dus we gaan naar binnen om te kijken of we ze daar kunnen zien.
Als je binnenkomt wordt je verwelkomt met een mooie kustachtige sfeer. De beplanting en rotsen zijn allemaal echt om je het echte kustgevoel te geven.
Daarbij is hier een grote glazen muur aangebracht om de dieren te spotten als ze ook maar één stap in het water zetten.
Die muur kan natuurlijk ook mooie foto’s opleveren, zoals van ons zeehondenkoppeltje.
Maar zeehonden zijn toch meer kustdieren? Ja, maar de zeehonden komen later in het verblijf waar nu de zeeleguanen en later de zeeleeuwen komen. Deze dieren waren veel eerder in het park en kregen dus het zeehondenverblijf. Een paar dagen later kwam eerder dan verwacht ons koppeltje zeehonden. Die hebben we in dit verblijf gestopt dat toen wel af was. Dit doorschuif spelletje is niet helemaal logisch achteraf, maar het voldoet voorlopig aan de situatie. Het personeel en de dieren hadden niet veel zin in nog een verhuizing, dus dat doen we straks allemaal in één keer. U kunt in de tussentijd genieten we van dit prachtige gebouw met zeehonden erin. Dit gebouw is trouwens ook voorzien van de nodige lichttoevoer.
Als we doorlopen zien we weer de graafmachines die we net zagen. Deze zijn alvast bezig aan het zeeleeuwenverblijf, aangezien dat belangrijker is dan verblijven voor bijvoorbeeld andere dieren. Ik ga natuurlijk nog niet zeggen welke dieren.
Zoals je ziet wordt er alweer druk gegraven en geboord voor dat verblijf. Dat moet ook wel, want de zeeleeuwen komen snel uit quarantaine. Hopelijk is dit verblijf snel genoeg af.
Deze openluchtfoto gebruik ik even om te laten zien hoe wij gelopen zijn deze dag.
Dat was het dan weer, ik hoop dat jullie ervan hebben genoten en tot de volgende keer!
ZTSF Gegevens Groep: Actief lid Berichten: 281 Prijzenkast:
0
Curator
Ziet er goed uit! Had om eerlijk te zijn niet zo'n grote update verwacht (niet dat het een probleem is ) zal binnenkort deel 2 van Amerika posten! Always look on the bright side of life!